Renginiai

Sukarinta vaikų stovykla, 2017

Nuo birželio 5 iki 9 d. Pabradės bendruomenė „Domus“ kartu su Lietuvos kariuomene „Žeimenos“ ir „Ryto“ gimnazijų 50-čiai moksleivių organizavo nemokamą sukarintą vaikų dieninę stovyklą, skirtą 12-17 metų amžiaus vaikams.
Idėja skatinti moksleivius aktyviai leisti savo laisvalaikį „gimė“ po Pabradės miesto bendruomenės narių susitikimo su kariuomenės atstovais.
„Domus“ bendruomenė pasirūpino visais stovyklos koordinavimo ir administravimo klausimais, o taip pat skyrė lėšas vaikų maitinimui, kuris buvo vykdomas Pabradės „Ryto“ gimnazijos valgykloje. 
Kiekvieną dieną vaikus aplankydavo skirtingų karinių dalinių atstovai ir vedė aktyvaus laisvalaikio užsiėmimus karine tematika. Stovyklos metu vaikai buvo supažindinti su Lietuvos kariuomenės struktūra, sužinojo, kuo užsiima kariai ir kokia jų kasdieninė veikla. Stovyklautojams buvo organizuotos įvairios karinės sportinės treniruotės ir aktyvūs žaidimai, ekskursija į Generolo Silvestro Žukausko poligoną. Moksleiviai išmoko suteikti pirmąją medicininę pagalbą artimajam, persikelti per kliūtį, naudojant alpinistų įrangą. Atvykę užsienio kariai vaikams surengė krepšinio ir tinklinio varžybas, pravedė anglų kalbos pamokėles, o garbės sargybos kuopos kariai pamokė rikiuotės elementų ir suteikė vaikams galimybę ant savo pečių pajusti XIV amžiaus šarvų sunkumą. Be to, stovyklos metu vaikai šaudė iš LK ginklo imitacijos AIRSOFT G-36, ir išbandė savo taiklumą su viduramžių ginklu - lanku. 
Kasdien po dienos aptarimo aktyviausi vaikai buvo apdovanojami kariniais prizais. Savaitės pabaigoje moksleiviai gavo sukarintos stovyklos pažymėjimą.
Stovyklos organizatoriai sulaukė šiltų padėkos žodžių ir simbolinių dovanėlių nuo vaikų tėvelių.
Tokio tipo projektas, kai vietinė bendruomenė bendradarbiauja su skirtingų dalinių kariais ir mokymo įstaigomis, Lietuvoje vykdomas pirmą kartą. 
Tikimasi, kad Pabradėje sukarinta stovykla bus organizuojama ne tik sekančiais metais, bet taps kasmetiniu renginiu.

Lietuvos kariuomenės žurnalas ‘‘Karys‘‘ parašė straipsnį apie Pabradėje, birželio mėn. 5 - 9 dienomis, vykusią sukarintą vaikų stovyklą. Paviešinti gimnazistų laiškai kariams. Visą žurnalo numerį galima perskaityti čia: http://kam.lt/…/karys/2017_m._kario_nu…/2017_karys_nr.7.html




Kitos naujienos


Gėlių sodinimas Dubingėlės skvere
Lietuvos keliautojų sąjungos baidarių ralis "Baltoji Ančia 2017"
"Darom" 2017 Pabradėje