Renginiai

Pyragų diena

„Pyragų diena“ – gerumo tradicija

Pabradės bendruomenės „Domus“ trečius metus iš eilės organizavo „Pyragų dieną“, kurios tikslas dalintis ir padėti įgyvendinti vaikų svajones. Džiaugiuosi, kad į šią šventę susirinko ne tik bendruomenės „Domus“ nariai, bet ir garbingi miesto gyventojai bei svečiai. Šventėje dalyvavo Pabradės Švč. Mergelės Marijos Šeimos karalienės parapijos kunigas vikaras Stanislav Valiukevič, Pabradės „Ryto“ gimnazijos direktorė Laima Markauskienė, UAB „Pabradės kartonas“ direktorius Albinas Zakarauskas, Lietuvos kariuomenės Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro atstovė, Generolo Silvestro Žukausko poligone dislokuoti NATO kariai ir kiti svečiai. Pyragą ir finansinę auką perdavė renginyje negalėjęs dalyvauti UAB „Pabradės komunalinis ūkis“ kolektyvas.
Vakarą pradėjo Jonas Kavaliūnas, skaitydamas eiles iš šiemet išleistos poetės Irenos Kerulienės knygos „Kur mūsų šaknys slypi“. Sveikinimo žodį taręs bendruomenės pirmininkas Romas Kerulis dėkojo visiems susirinkusiems, darbščiosioms šeimininkėms už pyragus ir kvietė prisistatyti ir apie savo misiją papasakoti Pabradėje dislokuotus amerikiečių karius. Po bendros maldos, kunigui Stanislavui Valiukevič palaiminus suneštus pyragus ir kitus skanumynus, visi vaišinosi kepiniais, kvapnia žolelių arbata, kava. Išradingai ir gražiai papuošti, puikaus skonio pyragai nepaliko abejingų – norėjosi bent po kąsnelį paragauti kiekvieno meile ir šiluma paskaninto kepinio.
Kaip sakė Motina Teresė „Nebūtina daryti žygdarbių. Visai pakanka mažų dalykėlių, atliktų su didele meile“. Vakaro metu buvo suaukota 726 eurų suma. Bendruomenės sutarimu paaukotos lėšos, kaip ir kiekvienais metais, bus skirtos Pabradės miesto sunkiau besiverčiančių šeimų vaikams, jų svajonių išpildymui. Bendruomenės pirmininkas Romas Kerulis, dėkodamas už nuoširdumą, gerumą ir jautrumą visiems prisidėjusiems prie šios kilnios akcijos organizavimo, visiems dalyvavusiems joje, kvietė : „Geriausias būdas prisiminti gerus darbus – juos kartoti“.




Kitos naujienos


„Aktyvaus poilsio dienos“ renginys bendruomenės nariams, jų šeimoms ir bičiuliams
Kūrybiškų susitikimų festivalis ,,Pabraidom"

Mūsų pastangos nenuėjo veltui - šventė pavyko!