Pranešimai

Ralis „Žeimena – 2019’’

Respublikinis vandens keliautojų ralis „Žeimena – 2019’’ pakvietė sporto entuziastus rugpjūčio 5 dieną dalyvauti rungtinėse Žeimenos upe. Sezono uždarymo renginyje dalyvavo 18 baidarių ekipažų. Ekipažai atvyko iš Vilniaus, Alytaus, Trakų, ir kitų Lietuvos miestų. Pabradės bendruomenė ,,Domus“, Lietuvos keliautojų sąjungos partneris šiame renginyje, padėjo organizuoti sporto renginį.
Ralyje startavo atstovai iš Pabradės bendruomenės ,,Domus“.Tai buvo 2 vyrų ekipažai: Genrik Volodkovič su Pavelu Lukjanovu, Vaclovas Jasudas su Ivan Ingelevič ir 3 mišrūs ekipažai: Romuald Savickij su Jolita Rudinska, Jurgita Koncevičiūtė su Robertu Nikiforovu ir Viačeslavas Šumilovas su Edita Šumilova. Ralyje dalyvavo taip pat Pabradės,, Ryto“ gimnazijos mokytojai ir Pavoverės pasienio užkardos pasieniečiai.
Varžybų dalyviai, plaukdami Žeimenos upe, turėjo surasti teisėjų miške paslėptus kontrolinius punktus, įveikti gamtines kliūtis ir parodyti irklavimo techniką bei ištvermę, įveikiant įrengtus slalomo vartus virš Pabradės tiltų. Trasa prasidėjo ties Pažeimenės tiltu ir baigėsi Pabradėje.
Finišavę baidarių ekipažai buvo svetingai sutikti Pabradės bendruomenės „Domus“ narių. Sušalusius ir sušlapusius dalyvius šeimininkai vaišino karšta arbata, kava ir sumuštiniais.
Varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti Lietuvos keliautojų sąjungos regalijomis. Malonu pažymėti, kad į prizininkų tarpą pateko ir Pabradės komandų nariai. Romuald Savickij ir Jolita Rudinska laimėjo 3 vietą mišrių įgulų įskaitoje.
Ralio dalyviai išvyko iš Pabradės su viltimi dar ne kartą plaukti Švenčionių rajono upėmis ir susitikti su svetingais šeimininkais Pabradėje.

Dėkoju visiems mūsų rajono ekipažams, dalyvavusiems Respublikiniame vandens keliautojų ralyje ,,Žeimena 2019“. Už pagalbą organizuojant šventę dėkoju J Rudinskai, R. Savickiui, A. Šarėjui, L. Jasudienei, J. Terentjevaitei, M. Trofimovai, T. Matiusovičienei

Pabradės bendruomenės "Domus" pirmininkas
Romas Kerulis




Kitos naujienos


Floristinių kilimų šventė
 

 

Pabradės bendruomenė "DOMUS" sveikina Jus su Valstybės diena! Tegul Jūsų akis džiugina Lietuvos grožis, o Jūs džiuginkite Lietuvą gerais darbais, ryškiomis idėjomis, puoselėkite ją ir branginkite!