Renginiai

„Pamatyk, išgirsk, patirk!"

32 фотоUpdated 2 дн. назад

  Kalėdos toks laikotarpis, kai ypatingai norisi dalintis gerumu, peržiūrėti per metus įgyvendintus darbus, įvertinti pasiekimus, užsibrėžti naujus tikslus artėjantiems metams. Pabradės bendruomenė „Domus“ Kalėdiniu laikotarpiu įvykdė trys renginius: pasidalijo gerumu su vienišais Pabradės gyventojais, susipažino ir kartu sėmėsi žinių su geriausiai besimokančiais mokiniais ir išpildė 2-jų Pabradės šeimų mažas vaikų svajones.
  Bet šis reportažas skirtas mūsų miesto gimnazistams. Pabradės bendruomenė „Domus“ didžiuojasi puikiais mūsų miesto gimnazijų mokinių mokslo pasiekimais, vertina jų pastangas būti geriausiais ir gruodžio 27 d., pakvietė geriausiai besimokančius Pabradės „Ryto“ ir „Žeimenos“ gimnazijų mokinius į kalėdinę edukacinę-pramoginę išvyką „Pamatyk, išgirsk, patirk!“. Buvo malonu su kiekvienu iš jų susipažinti ir įteikti asmeninius kvietimus. Prie mūsų prisijungė Pabradės miesto seniūnas ir seniūnaičiai. Pirmas sustojimas - kokybiško laisvalaikio kūrybinę platforma-muziejus MO. Čia sukauptą 5000 modernaus ir šiuolaikinio meno kūrinių kolekciją sudaro Lietuvos dailės aukso fondas nuo XX a. 6-ojo dešimtmečio iki šių dienų. Čia užsukti kviečia parodos, kinas, edukaciniai užsiėmimai, koncertai ir kiti renginiai, skirti įvairioms amžiaus grupėms. Moksleiviai džiaugėsi edukacinę ekskursiją su gidu, atliko įvairias užduotys.
  Sekantis sustojimas - muzikinis teatras „Legendos klubas“. Čia visų laukė kukli vakarienė ir Kalėdinis šou „Made in Las Vegas“. Iliuzionistas Rokas Bernatonis nepaiso jokių taisyklių ir jau ketvirtus metus iš eilės, Lietuvoje organizuoja magijos šou. Rokas savo pasirodymą vadina „geriausiu magijos šou Baltijos šalyse“, ir ar tai tiesa galėjome įsitikinti patys. Juk būtent jam, vaikinui iš Lentvario, priklauso net du Pasaulio Gineso rekordai. Po renginio, pilni įspūdžių, grįžome namo.
  Projektas „Pamatyk, išgirsk, patirk!“ buvo finansuojamas iš SADM lėšų, skirtų bendruomeninių ir nevyriausybinių organizacijų veiklai remti.
Projekto vadovė ir autorė – Jolita Rudinska. Projekto darbo grupė: Jonas Kavaliūnas, Romas Kerulis, Romuald Savickij, Marija Trofimova. Už pagalbą organizaciniais klausimais dėkojame Pabradės seniūnui, Pabradės miesto ‘‘Ryto‘‘ ir ‘‘Žeimenos‘‘ gimnazijų vadovams ir mokytojams. Pabradės bendruomenė „Domus“ dėkoja visiems rėmėjams, bičiuliams, valdžios institucijoms, žmonėms palaikantiems mūsų veiklą ir linki, kad ateinantys 2019-tieji metai, būtų pilni optimizmo, sėkmingų planų, sprendimų ir stiprybės juos įgyvendinant. Mes, savo ruožtu, pažadame tęsti savo veiklą ir dar ne kartą nustebinti pabradiškius!
   Nuotraukų ir straipsnio autoriai Romas Kerulis ir Jolita Rudinska.

 


 




Kitos naujienos


Jaukus, šiltas ir nepaprastai kvapnus “Pyragų dienos‘‘ vakaras prabėgo nejučia. Šį vakarą mus aplankė ir prie kilnios idėjos prisijungė garbūs svečiai: 
VO ‘‘Joniškio bendruomenės centras‘‘ pakvietė į savo rudens šventę ..
Spalio 06 d. įvykęs sezono uždarymo baidarių ralis ‘‘Šalčia – 2018’’ DOMUS komandai buvo sėkmingas..