Renginiai

Jono Vainausko fotografijos paroda "Pabradės Krašto gamta''

2016 m. gruodžio 10 d. foto atelje "Pas Vladą" įvyko Pabradės miesto bendruomenės "Domus" organizuotos Jono Vainausko foto darbų parodos "Pabradės Krašto gamta" pristatymas.
Jonas Vainauskas – jau gerai žinomas Pabradės fotomenininkas, surengęs ne vieną autorinę foto parodą gimtajame mieste ir kituose rajono miestuose, ne kartą stebino parodų lankytojus savo darbais, atskleidžiančiais meilę Kraštui, kuriame užaugo, meilę ir pagarbą savo aplinkos žmonėms. Šį kartą parodos autorius savo darbais skatina pamilti mus supančių apylinkių grožį taip, kaip šį Kraštą myli Jis pats.
Daugelis iš Jono Vainausko kraštiečių nesunkiai atpažins parodos nuotraukose nuo vaikystės žinomas vietoves, prie kai kurių stabtels ilgėliau, spėliodami:.." ar tai tikrai ta vieta, kurioje aš jau senokai esu buvęs"..., bet kiekvienas iš mūsų nejučia susimąstys: „... tai man brangu...“.
Parodoje pateikti darbai atskleidžia autoriaus profesionalumą, mokėjimą perteikti gamtos nuotaiką ir grožį pačiu tinkamiausiu būdu. Bet ir tai dar ne viskas, ko siekia autorius. Jo darbai itin vertingi kraštotyros požiūriu. Čia matome ir gamtos paminklus, ir nykstančius bei jau seniai išnykusius kaimus, ir tolimos praeities pėdsakus, ir mūsų laikais vykstančias gamtos permainas. Šie darbai – lyg priesakas pamatyti, tinkamai įvertinti ir naujai pamilti tai, kas mums brangu.

Paroda eksponuojama nuo 2016.12.12 iki 2017.01.12 dienos Pabradės miesto foto ateljė "Pas Vladą" patalpose (Pašto g. 1, Pabradė).


 




Kitos naujienos


Akimirkos iš renginio "Bendravimas mus suvienys"
Pabradės miesto bendruomenės "Domus" organizuotas renginys "PABRADĖS SAKALAI"
Birželio 17-19 pajūryje Karklėje vyko 13-asis Lietuvos bendruomenių asociacijos sąskrydis.