Pranešimai

Susitikimas su Lietuvos kariuomenės atstovais, 2017

Šiemet gegužės 24 d. Pabradės bendruomenė „Domus“ organizavo susitikimą su Lietuvos kariuomenės atstovais. Jau nuo XX am. pradžios šalia Pabradės įsikūręs kariuomenės poligonas, todėl miesto gyventojų ir kariškių veikla nuolat persipina. Kaip žinia, ir tarp artimiausių kaimynų pasitaiko nesusitarimų, ar trinčių. Kartais vietos gyventojai išreiškia nepasitenkinimą dėl karių pratybų metu keliamo triukšmo ar sunkiasvorio karinio transporto judėjimo miestelio gatvėmis. Todėl šio susitikimo tikslas - aptarti aktualius klausimus, numatyti tarpusavio bendradarbiavimo priemones. Taip pat reikia paminėti, kad tai jau antras tokio pobūdžio susitikimas. Pirmojo susitikimo metu miestelio gyventojai išdėstė kariuomenės atstovams savo problemas, su kuriomis susiduria dėl poligono veiklos, ir paprašė karių pagalbos jas sprendžiant.
Į šį susitikimą kariai atvyko jau su konkrečiais pasiūlymais. Diskusijos metu buvo aptarti pirmojo susitikimo klausimai, ir pristatytas bendradarbiavimo priemonių planas.
Viena iš įdomesnių priemonių, kurią pristatė Kariuomenės atstovai, - artilerijos pozicijų perkėlimas giliau į poligono teritoriją, kas turėtų sumažinti stambaus kalibro ginklų keliamą triukšmą gyventojams. O atsižvelgiant į tai, kad į poligoną atvyksta vis daugiau karių iš kitų šalių, mūsų apylinkių auksarankėms ir tautodailininkėms bus sudaryta galimybė parduoti savo gaminius užsieniečiams. Tokiu būdu svečiai po pasaulį paskleis ne tik Lietuvos dalelytę, bet ir Pabradės miesto vardą. 
Užsiminta, kad vyksta derybos su susisiekimo ministerija ir Lietuvos geležinkeliais spręsti miesto kelių problemą. 
Kariai taip pat pristatė naują projektą su jaunimu. Šią vasarą 50-čiai moksleivių bus organizuota nemokama dienos stovykla, kurioje kariškiai skatins vaikus laiką leisti aktyviai. „Domus“ bendruomenė apsiėmė finansuoti šios stovyklos maitinimą. 
Taip pat dar šiais metais gyventojų laukia keli šventiniai ir sportiniai renginiai, kuriuose kariai ir miestelėnai kartu pristatys kultūrinę programą ir sieks smagiai praleisti laiką kartu. 
Susitikimo pabaigoje kariai ir miesto gyventojai sutarė, kad tik glaudžiai bendradarbiaujant galima bus pasiekti apčiuopiamų rezultatų ir išspręsti daugumą problemų ir rūpesčių.




Kitos naujienos


Bendradarbiavimo sutarčių pasirašymas su Pabradės miesto gimnazijomis.
Dalykinis susitikimas
Bendradarbiavimo sutarties pasirašymas