Projektai

Sukarinta vaikų stovykla "Pabradės sakalai 2018"

Nuo birželio 25 d. iki 29 d. „Domus“ kartu su Lietuvos kariuomene, Pabradės „Ryto“ ir Pabradės „Žeimenos“ gimnazijų mokiniais organizavo nemokamą sukarintą vaikų dieninę stovyklą „Pabradės sakalai“, skirtą 12–17 metų amžiaus vaikams. Stovyklos pavadinimas įgauna ir papildomą prasmę, nes sakalas simbolizuoja aštrų regėjimą, greitį, atsparumą, laisvės ir aukštų užmojų siekimą. Vadovaudamasi savo įstatais, bendruomenė skatina jaunimą siekti šių „sakalų principų“, taip pat ugdo pilietiškumo ir patriotiškumo jausmą.
Kaip ir praeitais metais, „Domus“ bendruomenė pasirūpino visais stovyklos koordinavimo ir administravimo klausimais, skyrė lėšų vaikų maitinimui. Stovyklautojai pietavo Pabradės „Ryto“ gimnazijos valgykloje ir kariniame poligone. Siekdama pagerinti stovyklos materialinę bazę, dalinį finansavimą „Domus“ gavo laimėjusi Krašto apsaugos ministerijos projektą.
Lietuvos kariniai daliniai kiekvieną dieną skirdavo stovyklai savo atstovus ir vedė aktyvaus laisvalaikio užsiėmimus karine tematika. Paragauti „kario duonos“ ir išbandyti savo jėgas panoro apie 40 mokinių iš abiejų Pabradės miesto gimnazijų.
Tikimasi, kad tokia stovykla bus organizuojama ir ateinančiais metais ir taps tradiciniu renginiu.
Pabradės bendruomenės „Domus“ projekto vadovai – Marija Trofimova, Pavelas Lukjanovas ir Olga Lukjanova, kuratorė – Jolita Rudinska. Taip pat prie stovyklos veiklos organizavimo prisidėjo Romas Kerulis ir Vitalijus Trofimovas. 

Pavelo Lukjanovo, Marijos Trofimovos ir Dominiko Undraičio fotoreportažai.




Kitos naujienos


Keramikos dirbtuvės
Dubingėlės skvero Kalėdinis puošimas
2014-07-16
Jau, tikriausiai, praeivių nestebina talkininkų antplūdžiai Dubingėlės skvere :)