Renginiai

Bendruomenės „Domus“ šaškių turnyras

Bendruomenės "Domus" patalpose įvyko susitikimas su daugkartiniu Pabradės miesto, Švenčionių rajono šaškių čempionu bei įvairių turnyrų prizininku, kandidatu į sporto meistrus, Viačeslavu Perveiniu. Pirmiausia Viačeslavas papasakojo apie savo sportinį gyvenimą, kuris tampriai buvo susijęs su „Modulio“ gamykla. Jis dalyvavo kuriant „Modulio“ futbolo komandą, kurioje ilgai žaidė. Be to žaidė krepšinį, tinklinį, rankinį, boksavosi (pasiekė I atskyrį ), dalyvavo įvairiose varžybose, atstovaudamas „Modulį“, Pabradės miestą ar Švenčionių rajoną. Tuo metu kaip visoje Respublikoje, taip ir Pabradėje buvo organizuojama daug varžybų, sporto švenčių, sąskrydžių. Daug įdomaus Viačeslavas papasakojo ir apie dalyvavimą pučiamųjų orkestre, apie jo įkūrėją Vytautą Kazlauską, šiltai ir nostalgiškai prisiminė tuos laikus, kai orkestrui vadovavo tikras muzikos profesionalas Rimvydas Daugirdas, kuriam vadovaujant pasiekta gražių rezultatų. 
 
Baigęs aktyviai sportuoti ir negalėdamas likti nuošaly nuo sporto, Viačeslavas ėmė žaisti šaškėmis. „Modulio“ kolektyvas visuomet garsėjo savo šaškininkais. Garsiausias jų – Genadijus Klementjevas, kuris šalia savęs išugdė visą eilę šaškininkų: Stanislovą Kunigėną, brolius Algį ir Česlovą Narušius, Aliną Stasevič, Černivskają, Valentiną Adomavičienę, Zbignevą Perveinį, Joną Vainauską. Prisijungus Viačeslavui prie „Modulio“ šaškininkų, vykdavo turnyrai, kuriuose dalyvaudavo iki 80 – 120 žmonių. Šaškių turnyruose dalyvavo ir stiprūs šachmatininkai, kaip Viktor Stavnickij, kandidatas į sporto meistrus Michail Stryž, Vladimir Pozniakov, bet dažniausiai nugalėtojais tapdavo Genadijus Klementjevas ir Viačeslavas Perveinis.
 
Esu dėkingas likimui kad gyvenimas suvedė mane su Osvaldu Jagu, kuris dirbo Švenčionėlių statybinės organizacijos darbų vykdytoju ir buvo Lietuvos „Nemuno“ draugijos šaškių čempionas, o vėliau tapo ir Tarybų Sąjungos kaimo draugijų komandinių varžybų čempionu.
Pasakojo Viačeslavas
Pabradiškiai: Viačeslavas ir Zbignevas Perveiniai, Česlovas Narušis, vadovaujami Osvaldo Jago, ėmė dalyvauti įvairiuose Lietuvos ir Tarybų Sąjungos šaškių turnyruose, kuriuose neretai tapdavo prizininkais. Keturis kartus ši komanda tapo Lietuvos mašinų gamintojų profsąjungos (bene didžiausios tuo metu Respublikoje) šaškių čempionatų nugalėtoja. 
Viačeslavas Perveinis – neapsakomai kuklus žmogus, todėl ne visi mūsų bendruomenės nariai ir žinojo, kad turime savo gretose tiek daug pasiekusį žmogų. Balandžio 4 d. Viačeslavas šventė savo gimtadienį, todėl bendruomenės pirmininkas Vaclovas Jasudas šia proga jį pasveikino, įteikdamas atminimo dovanėlę – liaudies amatininko, bendruomenės nario Nikolajaus Drobyševskio medžio dirbinį ir padėkojo už pasidalinimą įdomiais prisiminimais. Kitais metais Viačeslavui sukaks 70 metų ir pirmininkas patikino, kad šia proga susibursime gausiau!
Pasivaišinus kava, Viačeslavas susitikimo dalyvius supažindino su šaškių „abėcėle“ , prisiminė keletą šaškių kombinacijų ir sužaidė simultaną (vienas prieš visus). Po to, sužaidus atrankines varžybas, kuriuose dalyvavo bendruomenės svečiai : Camilo Lavin Arbelo, Viktor Jankovskij, Aurelija Jasudaitė, Albert Kačanovskij bei bendruomenės nariai: Viačeslav Perveinis, Vida Cicėnienė, Danutė Gtigelevičienė, Andrius, Paulius, Vladas Šarėjai, Vaclovas Jasudas ir Jonas Vainauskas. Į finalinį turą iškopė 4 dalyviai, kurie dviejų ratų sistema išsiaiškino nugalėtoją. Finale, kaip jau įprasta, surinkęs 11 taškų iš 12 galimų, nugalėjo Viačeslavas Perveinis. Taip pat buvo suformuota komanda dalyvauti miesto šaškių varžybose: Viačeslavas Perveinis, Danutė Grigelevičienė ir Jonas Vainauskas.



Kitos naujienos


Šiuo metu nėra įrašų.