Renginiai

Trečiasis "Domus" taurės šaškių turnyras

Sekmadienį, balandžio 19 d. Pabradėje, UAB „Intersurgical“ sporto komplekse vyko, jau tampantis tradiciniu, Pabradės miesto bendruomenės „Domus“ taurės šaškių turnyras. Šį kartą turnyre dalyvavo 7 komandos iš 4 kaimyninių rajonų: Vilniaus, Molėtų, Ignalinos ir Švenčionių. Šį kartą šeimininkų „Domus“ komanda žaidusi be vieno iš pagrindinių savo žaidėjų – Jono Vainausko, tenkinosi antrąja komandine vieta. Pirmąją vietą laimėjo puikiai sutelkta šeimyninė ignaliniečių komanda, kurios pagrindą sudarė du broliai Saulius ir Vytautas bei jų tėvas Vytautas Kazys Čepuliai. Kiekvienai keturių asmenų komandai atstovavo po vieną moterį. Prie moteriškosios lentos geriausią rezultatą pasiekė Pabradės „Domus“ komandos narė, šaškių sporto veteranė Valentina Adomavičienė. Prie trečiosios turnyro lentos geriausias buvo jaunesnysis Čepulių atstovas, prie antrosios geriausiai pasirodė buvęs matematikos mokytojas – Vytautas Kazys Čepulis. Prie pirmosios, kaip ir pernai, vienodą taškų skaičių surinko du žaidėjai – Saulius Čepulis ir Viačeslavas Perveinis.
Jei atsirastų rėmėjai, įdomu būtų surengti šių dviejų senų varžovų 5-10 partijų dvikovą. Manau, kad šiuo susitikimu susidomėtų nemažas būrys palaikančiųjų ir vieną, ir kitą žaidėją.
Apibendrinant turnyrą, galėčiau pasakyti, kad jis buvo įdomus, buvo įtemptų kovų. Įdomu pažymėti, kad trečiąją komandinę vietą laimėjo taip pat šeimyninė Lisovskių komanda iš Sužionių. Taigi, gyvuoja šeimyninės šaškininkų tradicijos, kurios subrandina savo vaisius!
Turnyru nenusivylė nei prizininkai, nei pralaimėjusieji. Dubingių bei Joniškio šaškininkai pažadėjo būtinai dalyvauti ir kitąmet, sudaryti didesnę konkurenciją nugalėtojams. Saulius Čepulis apgailestavo, kad neturi galimybių pakviesti į panašų turnyrą. Jis pastaruoju metu sau lygiaverčių varžovų susiranda žaisdamas šaškėmis interneto varžybose, kuriose jis turi ganėtinai aukštą reitingą.

Viačeslav Perveinis

Vlado Šarėjaus nuotraukos




Kitos naujienos


2015-03-21
Šių metų pavasario lygiadienį pažymėjome inkilų kėlimu.
2015-03-16
2015-01-12 bendruomenės tarybos posėdyje dalyvavo Pabradės seniūnė Marija Sadovskaja.