Pranešimai

Kalėdinė akcija, 2016

Kalėdos –šviesiausia metų šventė ilgiausiame žiemos tamsos laikotarpyje, tarsi ryški žvaigždė danguje, rodanti kelią. Gera jos laukti ir iš anksto džiaugtis jos stebuklinga dvasia. Kalėdų metu norisi trupučio vilties bei šilumos, daugiau bendravimo, dalijimosi prisiminimais bei dovanomis...
Jau ne vienerius metus Pabradės miesto bendruomenė „Domus“ organizuoja vaikams malonią staigmeną - lanko sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančius vaikus, daugiavaikes ar/ir nepasiturinčias šeimas, kurių noras kabintis į gyvenimą užtarnavo ne tik aplinkinių pagarbą, bet ir rodo pavyzdį kitiems.
Kadangi Kalėdos - stebuklų metas, kai norisi, kad visi būtų laimingi, šiemet Pabradės bendruomenei pavyko pradžiuginti virš 120 vaikų! Kaip ir pernai, šventiniu laikotarpiu darbavosi ir vežė nuotaiką vaikams du „Domus“ Kalėdų senelių ekipažai.
Dalis vaikų, kurie užpernai ir pernai buvo aplankyti, šiais metais jau su nekantrumu laukė Kalėdų senelio. Norėdami pasigirti ką išmoko per metus, jie deklamavo ilgiausius eilėraščius, daineles ne tik savo gimtąja kalba, bet ir angliškai, taip pat traukė atostogų metu užmirštus vadovėlius ir demonstravo savo skaitymo įgūdžius.
Jeigu kažkam kyla klausimas „kam jums to reikia?“, „Domus“ Kalėdų seneliai atsakytų – „užplūsta nepakartojamai šilti jausmai, kai mažiausieji stebi Kalėdų senelį plačiai išplėstomis akimis iš už tėvelių nugarų.Vieni, laikydamiesi už suaugusiųjų rankų, nedrąsiai ima dovanėlę iš barzdoto nepažįstamojo, o kiti - patyliukais sprendžia, „tikras ar netikras“ juos aplankė.
„Domus“ Kalėdų seneliai mano, kad lankydamiesi pas vaikus ir įteikdami jiems po saldžią dovanėlę, jie nesugebės pagerinti materialinės padėties, bet padovanos nedidelį paprastą stebuklą, kurių mūsų šiolaikiniame, beprotiškai lekiančiame pro šalį gyvenime pastebime vis rečiau.
Gaila, kad negalime aplankyti visų. Mes nuoširdžiai tikime, kad „Domus“ užkrės Pabradės žmones Kalėdine tikėjimo stebuklais akcija ir kitąmet prie jos prisidės dar daugiau dalyvių ir padėjėjų.
P. Lukjanovo, E. Voršinskio, A Šarėjaus, S. Šilinio ir O. Lukjanovos fotoreportažas.




Kitos naujienos


Belaukiant Kalėdų
Aktyvaus poilsio dieną
Pranešame, kad akcija "Padovanokime Pabradės vaikų lopšeliui-darželiui "Varpelis" lauko žaidimų aikštelę" baigta!
Surinkta suma - 4500 EUR ir pilnai atsiskaityta už žaidimų aikštelę su rangovais.
Dėkojame visiems, kas prisidėjo aukomis ir tikėjo, kad akcijos tikslai bus pasiekti!
 
Sekite mūsų tolimesnę informaciją apie šio projekto įgyvendinimą.