Renginiai

Šiaurietiško ėjimo renginis - mokymas

Lietuvos  Respublikos  Seimas 2013-uosius paskelbė Sveikatingumo metais. Palaikant šią idėją bei įgyvendinant vietos projektą „Būkime aktyvūs ir veikime kartu“ Pabradės miesto bendruomenė “Domus” organizavo sveikatingumą propaguojantį ir aktyvų socialinį gyvenimą skatinantį Šiaurietiško ėjimo renginį - mokymą, kuris įvyko 2013 metų balandžio 21 dieną 13 val. Pabradės ,,Žeimenos” gimnazijos stadione. Šio renginio tikslas - skatinti Pabradės gyventojų aktyvumą, plečiant  jų turimas žinias apie aktyvų gyvenimo būdą bei sveiką gyvenseną.

Šiaurietiško ėjimo renginyje dalyvavo apie 40 aktyvių šio miestelio gyventojų. Kiekvienam buvo išdalintos šiaurietiško ėjimo lazdos, pritaikytos pagal dalyvių ūgį. Šio renginio instruktorius - Lietuvos šiaurietiškojo ėjimo asociacijos prezidentas, technikos mokslų daktaras Jonas Koryzna pateikė daug išsamios ir praktiškos informacijos apie pagrindinius šiaurietiško ėjimo privalumus. Dalyvavusieji renginyje sužinojo, jog šiaurietiškas ėjimas yra lengvai išmokstamas, iki 30% mažiau apkrauna judėjimo aparatą, todėl ypatingai tinka turintiems sąnarių ir nugaros problemų.  Šiaurietiško ėjimo metu yra atpalaiduojami kaklo ir sprando srities raumenys,  gerinama širdies ir kraujagyslių veikla, o aktyvaus kvėpavimo dėka yra gerinamas viso organizmo aprūpinimas deguonimi.  Svarbu ir tai, jog šiaurietiškas ėjimas tinka visiems, kas tik gali vaikščioti!

Lietuvoje vis daugiau žmonių atranda šiaurietišką ėjimą kaip puikią laisvalaikio leidimo, bendravimo ir sveikatos stiprinimo priemonę, tinkančią bet kokio amžiaus žmonėms, nepriklausomai nuo jų fizinės būklės. Tinkamai apsirengus, šiaurietišką ėjimą galima praktikuoti bet kokiu oru ir  bet kuriuo metų laiku.
Dauguma šio renginio dalyvių jau po pirmos treniruotės buvo maloniai nustebinti šiaurietiško ėjimo metu gimusio lengvumo ir optimizmo jausmo. Pabradės miesto bendruomenė tikisi, kad šis renginys – tai tik pirmas žingsnis sveiko gyvenimo būdo link. Tik veikdami kartu įprasminsime brangiausio turto – sveikatos – idėjas ir puoselėsime tautos sveiko gyvenimo būdo nuostatas.


 




Kitos naujienos


Balandžio 13 d. Ignalinos kultūros ir sporto centre vyko regioninis vokalinės muzikos festivalis "Dainuok, širdie, dainuok".
Bendruomenės "Domus" patalpose įvyko susitikimas su daugkartiniu Pabradės miesto, Švenčionių rajono šaškių čempionu bei įvairių turnyrų prizininku, kandidatu į sporto meistrus, Viačeslavu Perveiniu.