Renginiai

Pabradės miestelio bendruomenės „Domus“ Kalėdinė akcija

2014 metu pabaigoje, artėjant didžiausiai metų šventei – šv. Kalėdoms, Pabradės bendruomenės „Domus“ nariai organizavo šventinę akciją miestelio vaikams.

Kalėdos tradiciškai siejamos su stebuklais, dovanomis ir vaikų džiaugsmais. „Domus“ savo akciją, padedant rėmėjams, pradėjo nuo vaikų darželio „Varpelis“. Kiekvienai vaikų darželio grupei bendruomenės nariai paruošė saldų siurprizą. O Kalėdinių rytmečių metu vaikams buvo dalinami didžiuliai šokoladai, kurie maloniai pradžiugino mažuosius smaližius.

Be dėmesio neliko ir vaikai, kuriems šeimos meilės ir šilumos trūksta daugiausiai. „Domus“ nariai aplankė Pabradės socialinės globos namų vaikus, dalyvavo jų surengtame šventiniame koncerte, įteikė vaikams saldžias dovanas bei kartu su visais auklėtiniais dalyvavo bendrame kalėdaičių pasidalijime ir Kalėdinėje  vakarienėje.

Neliko pamirštas ir Pabradės vaikų globos namų vaikų dienos centras „Arcus“. Jiems “Domus“ nariai paruošė nemenkus šakočius, be kurių jau neįsivaizduojamos mūsų šventės.

Tęsdami šventinę akciją, „Domus“ bendruomenė, kartu su savivaldybe ir aktyviais miestelio savanoriais sudarė Pabradės miestelio ir jo apylinkių sunkiai besiverčiančių, ir daugiavaikių šeimų sąrašą ir savo rankomis paruošė apie 80 saldžių dovanėlių. Žvarbų antrą Kalėdų rytą du „Domus“ Kalėdų Seneliai vyko pas vaikučius ir dalino paruoštas dovanėles. Kalėdų Seneliams teko didžiulė garbė ne tik matyti nuoširdžias vaikų šypsenas bei jų išplėstas iš nuostabos akis, bet ir išklausyti vaikų eilėraščius įvairiomis kalbomis (pvz., Violeta K., Baliulių k.: „Moku tik 3 eilėraščius - lietuvių, rusų ir lenkų kalbomis“), daineles (Rimantas Z., Pabradė), ir net muzikos kūrinių (smuikininkė Kamilė V., Pabradė). Netrūko ir vaikų tėvelių dėkingumo žodžių, bei įvairiausių linkėjimų.

Tokią akciją Pabradės bendruomenė organizuoja jau ne be pirmą kartą ir tikisi, kad tai taps graži tradicija, kurią palaikys ir kiti iniciatyvūs miestelio gyventojai, juk nuoširdus dovanojimas ir aukojimas atneša tik džiaugsmą ir palaimą, o kiekvienas vaikas turi teisę į laimingą vaikystę, kupiną pačių gražiausių dienų ir vilties.




Kitos naujienos


2014-12-15
2012 metų pabaigoje rinkome paramą vaikų dienos centrui "Arcus".
Šiemet, akcijos rėmėjų dėka, galėjome dovanėlėmis nudžiuginti ir vaikų darželio auklėtinius, ir Pabradės socialinės globos namų gyventojus, mūsų Kalėdų Seniai lankė skurdžiau gyvenančių šeimų vaikus.
2014-12-04 įvyko Pabradės miesto bendruomenės „Domus“ susitikimas su Švenčionių rajono mero pavaduotoja Raja Krupenina, kuri deleguota į Ministro pirmininko sudaromą darbo grupę socialiniams ir ekonominiams skirtumams regionuose, kuriuose kompaktiškai gyvena tautinių mažumų atstovai, mažinti.

Šaškių turnyras Sužionyse